Let's talk

Trekt jouw professionele website weinig bezoekers aan? Brengen ze slechts enkele seconden door op je website en verdwijnen ze vervolgens weer? Dan is het natuurlijk moeilijk om ze voor je te winnen. Bij Bluebirds kan je een website analyse laten uitvoeren die blootlegt wat er goed is aan je website, waar verbetering mogelijk is en waar knelpunten liggen.

Websiteanalyse Bluebirds

Wat is een website analyse?

Bij een website analyse controleren we hoe je website presteert op verschillende gebieden. We achterhalen onder meer de vindbaarheid, inhoud, opbouw, techniciteit, gebruikerservaring, laadtijd en het gedrag van je websitebezoeker. Zo’n websitecheck geeft jou een inzicht in wat er op je website voor zorgt dat je de gewenste resultaten of doelstellingen al dan niet behaalt.

Je website laten analyseren?

Contacteer ons

Radius Top Left
Radius Top Right
Radius Bottom Left
Radius Bottom Right

Wat levert een website analyse jou op?

 • een volledig inzicht in je website
 • een beter inzicht in goede, slechte of defecte webpagina’s
 • inzicht in de laadsnelheid van je website
 • meer inzicht in het traject, het gedrag en de verwachtingen van je websitebezoeker
 • de kans om beter in te spelen op je websitebezoeker met gerichte acties
 • resultaten van marketingacties
 • meer verkeer naar je website
 • meer conversies op je website
 • meer klantloyaliteit
 • een betere online vindbaarheid in zoekmachines als Google
 • meer kans op het bereiken van je doelstellingen

Wat checken we met zo’n website analyse?

Tijdens de analyse van je website bekijken we hoe goed en op welke zoektermen je al gevonden wordt in zoekmachines als Google. Aan de hand van een zoekwoordonderzoek achterhalen we op welke andere interessante zoekwoorden je juist niet verschijnt in zoekmachines. SEO-optimalisatie en SEO-copywriting bieden kansen om nog beter te scoren in zoekmachines en zo meer verkeer naar je website te leiden.

Een website analyse brengt de time on site en bounce rate in kaart. Zit de menustructuur niet logisch in elkaar, is het voor de lezer niet duidelijk waar je webpagina over gaat, spreek je een te ingewikkelde taal of staan je teksten tjokvol fouten, dan vindt je websitebezoeker snel zijn way out. Een intuïtieve websitestructuur en relevante, goed geschreven copywriting houdt de websitebezoeker langer vast, waardoor hij sneller zal overgaan tot actie.

Aan de hand van een websitescan halen we alle fouten uit je website. Zo kan het zijn dat er inactieve links verscholen zitten in je website. Of dat je social media buttons niet correct gelinkt zijn. Zit er een bug in je contactformulier of betaalproces? Je raadt het al: bezoeker weg. Zo’n technische websitecheck vertelt ons ook of jouw website al dan niet over een correcte sitemap beschikt, een must om je website te laten indexeren door Google.

De consument wordt steeds ongeduldiger. Krijgt hij de gewenste informatie niet voorgeschoteld binnen een fractie van een seconde, dan ben je hem kwijt. Een website analyse peilt de laadtijd van bepaalde (interactieve) elementen of volledige webpagina’s en geeft de precieze zaken weer die de snelheid van je website negatief beïnvloeden.

Gebruiksvriendelijkheid is key voor een website die in de smaak valt. Je websitebezoeker wil geen moeite doen om zijn doel te bereiken. Daarom is het belangrijk dat je menustructuur logisch in elkaar zit, dat buttons en call to actions opvallen en juist gepositioneerd zijn en dat je website mooi weergegeven wordt op desktop én mobiel. Zorg tot slot voor zo min mogelijk storende visuele elementen die je bezoeker onthouden van de gewenste actie.

Een website analyse geeft een gedetailleerd beeld over je websitebezoekers. Vanuit welke regio bezoeken ze je website, komen ze van op een andere website, via een zoekmachine of via sociale media op je website terecht of typen ze je URL rechtstreeks in de zoekbalk? Hoe navigeren ze doorheen je website, hoelang blijven ze op een specifieke pagina en op welke pagina beslissen ze je website te verlaten? Die vergaarde informatie stelt je in staat om gerichte aanpassingen door te voeren op je website.

Websiteadvies Bluebirds

Duidelijk websiteadvies

Onze website-experten gieten alle vergaarde inzichten in overzichtelijke rapporten die ze samen met jou bespreken. Vervolgens adviseren ze je over de mogelijke volgende stappen die je kan ondernemen. Zo maak je van je website een goed geoliede machine die een menigte van bezoekers aantrekt en jouw vooropgestelde doelen verwezenlijkt.

Waarom nu precies Bluebirds?

Waarin wij ons onderscheiden van andere webbedrijven:

Jouw businessdoelen zijn de fundering van onze oplossingen.
We hanteren een analytische, datagedreven werkwijze.
We streven steeds naar een maximale ROI.
Usp 2 Bluebirds