Let's talk

Op het einde van elk jaar staat Instagram tjokvol Spotify Wrapped-stories. Ook al gezien? Of heb je zelf al je topnummers van het afgelopen gedeeld jaar met je volgers? Met Spotify Wrapped blikt de audiostreamingdienst terug op je luistergedrag van het afgelopen jaar. Luisteraars vinden dit écht interessant (omdat het over hunzelf gaat) en delen het lustig met hun vrienden. Dit is een voorbeeld van pure contentmarketing. Wil jij ook recht in de roos schieten met jóuw content? Bij Bluebirds moet je zijn.

Contentmarketing Bluebirds

Wat is contentmarketing?

Contentmarketing is een marketingtak die de creatie en verspreiding omvat van kwalitatieve, relevante en consistente content die volledig afgestemd is op de ontvanger. Aan de hand van de waardevolle marketingboodschappen via de juiste kanalen trek je meer klanten aan en behoud je ze beter, wat uiteindelijk resulteert in een hogere omzet voor jouw bedrijf.

In een, twee, drie naar goede contentcreatie?

Contacteer ons

Radius Top Left
Radius Top Right
Radius Bottom Left
Radius Bottom Right

Verschillende vormen van contentmarketing

Contentmarketing is heel breed. Eigenlijk vallen alle middelen of formats om waardevolle, relevante informatie over te brengen, onder deze marketingdiscipline. Enkele voorbeelden:

  • infographics
  • webinars
  • infographics
  • webinars
Contentmarketing 2 Bluebirds

Waarom is contentmarketing belangrijk voor jou?

Als je als bedrijf volop inzet op contentmarketing versterk je je merkbekendheid, je merkautoriteit en het vertrouwen van je doelpubliek. Dat vereffent op zijn beurt het pad naar een betrokken doelpubliek, meer conversies, loyale klanten en omzet voor jouw onderneming.

Een contentmarketingstrategie door Bluebirds

Om producten of services te promoten, hebben bedrijven vaak de neiging om louter de voordelen ervan naar de hoofden van hun (ideale) klant te slingeren. Vaak vindt die er niets aan en ontstaat er zelfs een afkeer.

Kwalitatieve contentmarketing pakt dit anders aan. Bij Bluebirds bedenken we een contentmarketingstrategie die ervoor zorgt dat je potentiële klanten je organisatie beter leren kennen, je leuker vinden en je meer vertrouwen. Met welke vragen, behoeften of problemen zit je doelgroep en wat kunnen jouw producten of diensten voor hén betekenen? We verleggen de focus van jouw producten of diensten naar je doelgroep. Met contentmarketing worden jouw marketingboodschappen écht interessant voor je potentiële klanten en krijgen ze hun onverdeelde aandacht. Wat uiteindelijk resulteert in de gewenste actie.

Zonder doelstellingen geen strategie, maar uiteindelijk ook geen meetbare resultaten. We starten dus elke contentstrategie met het op papier zetten van je doelstellingen.

Een net zo belangrijk aandachtspunt is de afbakening van je doelgroep. Hoe ziet je ideale klant eruit, welk doel wilt hij bereiken met jouw producten of diensten en wat zijn mogelijke struikelblokken?

We trachten de kenmerken van je producten en services te koppelen aan de wensen, behoeften en eventuele drempels van je doelgroep. Van daaruit vloeien marketinginspanningen waar je (potentiële) klanten echt wat aan hebben.

Als we je doelstellingen en doelgroep door en door kennen, weten we welke ‘taal’ je doelgroep spreekt en waar en wanneer die zoal online actief is. We stellen een contentplanning of –kalender op waarin we het type content bepalen, de kanalen die we daarvoor zullen inzetten, de momenten waarop we de content zullen publiceren en welk doel we daarmee trachten te bereiken. We bepalen ook hoelang je contentmarketing zal lopen.

Bij contentmarketing ligt de lat hoog. Om het vertrouwen van je (potentiële) klant te winnen, moet je kwaliteit brengen. En daarin zijn onze Bluebirds gespecialiseerd. We brengen de contentplanning tot leven met onder meer SEO-copywriting, creative copywriting en social media management van de bovenste plank.

Het verspreiden van je contentmarketinginspanningen kan handmatig gebeuren, maar bij Bluebirds verkiezen we een geautomatiseerde publicatie. We baseren ons op de volledige contentplanning, voegen alle boodschappen en afbeeldingen toe aan de juiste kanalen en laten ze automatisch verspreiden op de juiste momenten. Jouw kanalen worden op regelmatige tijdstippen geüpdatet zonder dat jij ook maar iets hoeft te doen.

We houden bij of alles correct verloopt en sturen bij als de resultaten toch niet naar wens zijn. Ondervind je zelf iets dat niet op wieltjes loopt? Aarzel niet om ons te contacteren voor bijstand. Loopt de contentplanning op zijn einde, dan kan je ons opnieuw inschakelen voor een nieuw contentplan.

Laat je contentmarketing aan ons over

Om je contentmarketing te doen slagen, sla je beter de handen in elkaar met een specialist. Let us introduce ourselves.

Wij werken vanuit bedrijfsperspectief en focussen op wat je wilt bereiken.
We combineren de juiste acties die jou het hoogste rendement opleveren.
We hanteren een analytische, prestatiegerichte aanpak.
Usp 6 Bluebirds

Bluebirds, je allround online marketeer