Let's talk

Is jouw doelgroep talrijk aanwezig op sociale media en wil je hen snel bereiken? Of zou jij nieuwe potentiële klanten willen aantrekken via Instagram, Facebook of Messenger? Sla de handen in elkaar met de performance marketeers van Bluebirds en boek snel succes met social media advertising.

Wat is social media advertising?

Plaats jij als bedrijf hier en daar wel een post op social media, maar kijkt je doelgroep daar niet zo van op? Dat is heel normaal. Het wordt steeds lastiger om je volgers te benaderen met organische posts. Met social media advertising promoot je jouw producten of services door middel van advertenties op sociale media, zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Dit type social media marketing is een vorm van pushmarketing en stelt je in staat om heel gericht, effectief en frequent in het vizier te komen van je doelpubliek én je voorgaande contentinspanningen te boosten.

“De juiste advertentie, bij de juiste mensen, op het juiste moment.”

Waarom adverteren op social media?

 • Als je snel resultaat wilt zien, dan is social media advertising interessanter dan organische posts.
 • Aangezien sociale media enorm veel gebruikers hebben, bereik jij een omvangrijk publiek met je advertenties.
 • Socialemediakanalen geven je een haarscherp inzicht in de gebruikersprofielen. Je kan dus snel achterhalen wat de meest geschikte kanalen zijn om een boodschap tot bij jouw ideale klant te krijgen.
 • Social media advertising is heel meetbaar. Je krijgt een helder inzicht in de resultaten van je campagne, zoals het aantal vertoningen, klikken, conversies en kosten. Dat biedt je de kans om je huidige en toekomstige advertenties te verbeteren.
 • Socialemedia-advertenties laten toe om per campagne te focussen op een bepaald doel: meer sales, meer inschrijvingen op een mailinglijst, meer leads …
 • Social media advertising is de ideale marketingstrategie om je online zichtbaarheid en naamsbekendheid op te vijzelen.
 • Social media ads laten je toe om een maximum budget in te stellen. Je beslist hoeveel je per dag of voor een bepaalde periode maximaal wilt uitgeven. Adverteren is mogelijk vanaf een paar euro’s en je kan je budget nooit overschrijden.

Hoe wij jouw social media advertising op poten zetten

Achterhaal hoe we aan de slag gaan met jouw socialmedia-advertenties.

Heb jij een online winkel en wil je de verkoop via je webshop boosten? Heb je een nieuw bedrijf opgericht en wil je je naamsbekendheid vergroten? Alvorens je je smijt op social media advertising is het belangrijk om je doelstellingen in kaart te brengen. Wat wil je bereiken? Onze onlinemarketingspecialisten bepalen op basis daarvan de online kanalen die daar het meest geschikt voor zijn. Hoe beter je je doelen en de socialemediakanalen op elkaar afstemt, hoe groter het succes.

Visualiseer jouw ideale klant. Bepaal het geslacht, de leeftijd, de woonplaats, de interesses, de opleiding die hij al dan niet volgde en hoe zijn vrije tijd eruit ziet. Zo kan je je doelgroep effectief targeten en retargeten.

Per doelstelling en doelgroep is er wel minstens een kanaal dat eruit springt. Wil je jouw classy kledingmerk bekendmaken onder dertigers? Dan neigen we al sneller naar Instagram-advertenties. Ben je op zoek naar nieuwe werkkrachten? Dan bieden LinkedIn- en Facebook-advertenties mogelijkheden. Ieder socialmediaplatform heeft specifieke gebruikers. Onze marketingspecialisten zijn hierin thuis en adviseren je over de juiste keuzes. Je kan ons inschakelen om te adverteren op Facebook, Instagram en Messenger.

Over naar het type of de vorm van je social media advertising. Je kan kiezen voor Instagram-, Facebook- of Messenger-advertenties met stilstaande beelden, de ‘beeldadvertenties’. Voor andere boodschappen brengen videoadvertenties je verhaal beter over. Wil je op een persoonlijke, authentieke manier reclame maken, dan kan je beeld- of videoadvertenties integreren in de Instagram of Facebook Stories. In tegenstelling tot organische stories blijven je betalende stories verschijnen tot je je campagne uitschakelt of wanneer je dagbudget opgebruikt is.

Samen met onze marketingexperten bepaal je het maximumbudget. We bekijken welk socialmediakanaal binnen je vooropgestelde budget past om jouw doelgroep en doelstellingen te bereiken. Je kan kiezen om te betalen per klik, per interactie of per aantal views.

Instagram, Facebook en Messenger geven je een inzicht in de statistieken van je advertenties. Wij analyseren welke ads veel bereik of conversie opleveren bij welke doelgroep. We gieten alle vergaarde informatie in een duidelijk rapport dat de resultaten weergeeft en adviseren je over waar we kunnen bijsturen. Na enkele maanden is het mogelijk om nieuwe advertenties op te maken. In deze fase kunnen we de mensen die je ads reeds gezien hebben opnieuw bereiken (retargeting).

Social media (advertising) van 2022 in cijfers

 • Ongeveer 80% van de Belgen zijn actieve socialemediagebruikers.
 • We spendeerden in het voorgaande jaar (2021) ongeveer anderhalf uur per dag op sociale media.
 • Gemiddeld 20% van de Belgische bevolking zoekt naar producten of diensten via sociale media.
 • De populairste kanalen onder de Belgen zijn Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp, Instagram en Pinterest.
 • Vanuit Facebook klikt ongeveer 70% van de gebruikers op links naar websites. Vanuit Pinterest is dat een kleine 14% en bij Instagram iets minder dan 4%.
 • Met Facebook Ads bereik je gemiddeld 50% van de bevolking. Bij Instagram Ads is dat 40% en bij YouTube-advertenties maar liefst 80%.
 • Ongeveer 20% van de Belgen ontdekt een merk via social media advertising.

(bron)

Bluebirds, jouw social media agency

Er zijn social media marketeers bij de vleet. Waarom zou je dan voor ons kiezen?

Vertrekkend vanuit wat je wilt bereiken.
Een combinatie van de juiste inspanningen.
Gesterkt door aantoonbare prestaties.
Socialmediammanagement Bluebirds
Facebook Ads Bluebirds

Nog meer online bereik creëren?

Bluebirds is gespecialiseerd in uiteenlopende takken van online marketing. Naast social media advertising kan je met ons in zee gaan voor SEO, SEA, Google Ads, e-mailmarketing en digital marketing consultancy.