Let's talk

Gemotiveerde sollicitanten aantrekken voor jouw bedrijf? Via recruitment marketing vind jij in no time de ideale medewerker én werk je aan meer naamsbekendheid. Bluebirds zet je bedrijf als werkgever op de kaart door online aanwezigheid en creëert zo een sterk merk voor potentiële medewerkers. Recruitment ads op Facebook of LinkedIn? Wij zorgen voor een vliegende start!

Recruitmentmarketing 2 Bluebirds

Wat is recruitment marketing?

Via recruitment marketing trek je potentiële medewerkers aan. Je promoot jezelf niet enkel als producent, dienstverlener of ‘verkoper van’, maar ook als een tof bedrijf waar iedereen graag wil werken. Recruitment marketing heeft als doel jouw bedrijf aantrekkelijk te maken bij sollicitanten en een goede reputatie op te bouwen als werkgever.

Hoe doe je dat?

  • Toon wat jou als werkgever uniek maakt.
  • Houd je medewerkers tevreden, zij zijn namelijk de first line ambassadors van jouw merk.
  • Communiceer duidelijk wat je verwacht van nieuwe medewerkers en breng de ideale kandidaat in kaart.

Klaar om gemotiveerde medewerkers aan te trekken?

Neem contact op

Radius Top Left
Radius Top Right
Radius Bottom Left
Radius Bottom Right

Wat is het verschil met andere manieren om personeel te werven?

Personeel zoeken en aanwerven kan je op verschillende manieren doen. Plaats je je vacature op een jobwebsite, schakel je een wervingsbureau in of kies je voor een originele campagne via recruitment marketing waarmee je je bedrijf in de kijker zet? Bij Bluebirds zijn we ervan overtuigd dat recruitment marketing het beste werkt en we leggen je haarfijn uit waarom.

In tegenstelling tot interimkantoren of recruitmentbureaus, trek je via recruitment marketing kandidaten aan die specifiek voor jouw bedrijf kiezen. Ze krijgen geen lijst van opties voorgeschoteld, zoals bij een derde partij, maar zien enkel jouw vacature en beslissen om op basis daarvan te solliciteren bij jouw bedrijf.

Sollicitanten die zich dankzij recruitment marketing rechtstreeks bij jou aanbieden, zijn er om te blijven. Ze zijn niet meteen van plan te vertrekken bij een beter (financieel) aanbod. Ze solliciteren bij jouw bedrijf omdat zowel de functie, de bedrijfscultuur als de voordelen hen aanspreken en ze zichzelf voor een langere periode zien werken in jouw team.

Wanneer je een medewerker aanneemt via een interim- of rekruteringsbureau, betaal je nog een tijd lang een commissie aan dat bureau. Recruitment marketing via Bluebirds is helemaal commission-free. Je bepaalt zelf het budget dat je wil uitgeven aan advertenties en je kan bovendien kiezen voor een ‘no cure, no pay’-principe. Je betaalt ons pas wanneer je doelstellingen behaald zijn.

Wij zorgen voor enthousiaste sollicitanten, jij hebt de rest in handen. De sollicitaties komen bij jou binnen waarna jij bepaalt welke kandidaten de moeite waard zijn om uit te nodigen voor een gesprek. Je hoeft je vertrouwen dus niet in een derde partij te steken. Jij weet het best waarnaar je op zoek bent en door het proces zelf te controleren vind je sowieso the best bird  for the job.

Zo bouwt Bluebirds aan jouw nest van medewerkers

Recruitmentmarketing Bluebirds

Recruitment marketing is een overkoepelende vleugel voor verschillende activiteiten die jouw bedrijf mee helpen in een positief daglicht stellen:

  • employer branding
  • socialmediamanagement
  • socialmedia-ads
  • contentmarketing

Bij Bluebirds focussen we vooral op recruitment ads via social media, maar ook contentmarketing  en socialmediamanagement kan je door ons laten uitvoeren. Maar hoe beginnen we nu precies aan zo’n rekruteringscampagne via social media?

In de eerste fase is het belangrijk de doelgroep voor de ads te bepalen. Naar welke profielen ben je op zoek? Onze marketeers targeten op interesses en de regio rond je bedrijf. Heb je bijvoorbeeld als Gents bedrijf een vertaler nodig? Dan richten we onze recruitment marketing naar mensen in een bepaalde straal rond Gent die interesse hebben in talen, taalmagazines, bekende taalprogramma’s of -cursussen.

Indien jij nog geen uitgeschreven vacatures hebt, kan je Bluebirds daarvoor inschakelen. Onze creatieve copywriters stellen aantrekkelijke vacatures op die kandidaten meteen aanzetten om te solliciteren. Die vacatures plaatsen we op jouw bestaande website of op een vacaturewebsite die we speciaal voor jou opzetten.

Om je rekruteringscampagne tot een succes te maken, moet de basis goed zitten. Op je website moet bijvoorbeeld een duidelijk contactformulier zijn dat sollicitanten kunnen invullen. Op die manier kunnen wij je campagne makkelijk evalueren en de resultaten meten.

Vervolgens pikken we de juiste kanalen uit voor recruitment marketing. Bij Bluebirds kiezen we meestal voor Facebook, LinkedIn, Instagram of een combinatie. Die platformen bieden uitgebreide mogelijkheden om advertenties op te zetten en de juiste doelgroep te targeten.

Nadat de doelgroep vastgesteld is, de vacatures online staan en de kanalen gekozen zijn, gaan onze marketeers aan de slag met de advertenties. Ze kiezen eye-catching visuals (foto of video) en verzinnen straffe copy die eruit springt. Ze maken de advertentie zo aantrekkelijk mogelijk zodat potentiële medewerkers amper kunnen weerstaan om te solliciteren.

Ready, set, go! De campagne kan gelanceerd worden. Je vacatureadvertentie wordt nu getoond aan alle relevante profielen. Alle acties worden zorgvuldig bijgehouden door het advertentieplatform. De sollicitaties stromen binnen en jij kan beginnen aan de selectie van geschikte kandidaten.

De laatste stap is de evaluatie van de resultaten. Vanaf het moment dat de campagne gelanceerd wordt, houden onze performance-specialisten de voortgang in de gaten. Ze monitoren de resultaten op een regelmatige basis en sturen bij indien nodig. Zo maken we de lopende campagnes beter én kunnen we ook toekomstige recruitmentmarketingcampagnes optimaliseren.

Laat je recruitment marketing aan ons over

Waarom zou je nu voor Bluebirds, een van de zovele Gentse marketingbureaus, moeten kiezen? Wel, bij Bluebirds bekijken we digitale marketing graag vanuit een ander perspectief.

Focus op een blijvend resultaat.
Vertrekkend vanuit jouw doelstellingen.
Met een bewezen hoge ROI.
Usp 8 Bluebirds