Let's talk

Stel: jij wilt een verzekering aangaan en zoekt online naar verzekeringsmakelaars of –kantoren. Je botst op twee websites, waarvan er eentje heel clean, duidelijk en ‘rustig’ is. De andere presenteert zijn producten met toeters, bellen en flikkerende lichtjes. Welke makelaar zal jij contacteren? We gaan er maar gewoon van uit dat je voor de eerste kiest.

Hoe je website of webshop eruitziet, bepaalt of een online bezoeker blijft of gaat en al dan niet overgaat tot de gewenste actie. Bij Bluebirds creëren we conversiegericht website design dat zowel esthetisch als functioneel is.

Websitedesign 2 Bluebirds

Wat is website design?

Onder de noemer website design (of kortweg webdesign) valt alles wat met het grafische ontwerp of de grafische vormgeving van de voorkant – of front-end – van websites of webshops te maken heeft. Succesvol webdesign bestaat uit visueel aantrekkelijke elementen die de websitebezoeker begeleiden, om uiteindelijk het doel van de website te realiseren.

Website design belandt bij de webdesigner en niet bij de webdeveloper, zoals velen denken. Die laatste houdt zich bezig met de ontwikkeling van de achterkant of back-end van websites of webshops. Wel moet de webdesigner weten hoe die achterkant in elkaar zit, om zowel de esthetische, functionele als technische aspecten naadloos te laten samenvloeien.

Website design door Bluebirds?

Hier moet je zijn

Radius Top Left
Radius Top Right
Radius Bottom Left
Radius Bottom Right

Waarom kiezen voor professioneel website design?

  • Wanneer je je website design uitbesteedt aan een professionele webdesigner, dan zal je website één consistent, visueel geheel zijn. Zo’n samenhangend verhaal heeft een veel grotere impact op je doelgroep dan een hoopje webpagina’s die als droog zand aan elkaar hangen.
  • Een professionele webdesigner realiseert de perfecte coherentie tussen jouw doelstellingen en de behoeften van je doelgroep.
  • Websites binnen dezelfde branche lijken vaak op elkaar. We houden rekening met wat past (en wat niet) binnen jouw sector, maar zorgen er toch voor dat jouw website design uniek is en jou onderscheidt van de meute.
  • Professioneel webdesign begeleidt de bezoeker naar de juiste knoppen, pagina’s en conversies. En meer conversies = meer behaalde doelen voor jou.
  • Een geoefend webdesigner sleutelt aan typografie, kleuren, visuals, regelafstand, witruimte en uitlijning, waardoor de leesbaarheid en doeltreffendheid van je website aanzienlijk verbeteren.
  • We streven altijd naar responsive website design dat zich foutloos aanpast aan de verschillende apparaten vanwaar de zoeker je website bezoekt.
  • De time on site is langer als je website design eenvoudig, toegankelijk en logisch is.

Wat doet onze website designer nu precies?

Website design heeft pas kans op slagen als het gebaseerd is op de uiteindelijke bezoeker. En daar is onderzoek voor nodig. Onze webdesigner zal zich dus eerst volledig inleven in je doelgroep. Wie is je ideale klant? Wat vindt hij belangrijk? Hoe zal hij navigeren op je website? Wat wordt er verwacht in jouw sector?

We bespreken ook jouw doelstellingen. Wat zijn je bedrijfsdoelen? Wat wil jij bereiken met je website of webshop? Hoe wil jij dat de gebruiker door jouw website klikt?

Wordt je website ook geoptimaliseerd voor SEO, dan zal onze webdesigner zich (naast zijn eigen onderzoek) ook baseren op het zoekwoordonderzoek en de vastgestelde navigatiestructuur van onze SEO-copywriters.

Ons webdesign zal uiteindelijk een samensmelting zijn van jouw doelen en de noden van je websitebezoeker.

Na de onderzoeksfase gaat onze webdesigner aan de slag met het visuele ontwerp. Hij zorgt ervoor dat jouw huisstijl, bedrijfsnaam, logo, de typografie, kleuren en visuals een mooi geheel vormen en ontwerpt in eerste instantie één statisch website design voor je homepagina. Hij streeft naar websiteontwerpen die een goed gevoel teweegbrengen bij je doelgroep, die jouw expertise en persoonlijkheid uitstralen en die interactief, gebruiksvriendelijk én visueel aantrekkelijk zijn. Na de nodige revisierondes en jouw goedkeuring start hij aan de detailpagina’s. Van zodra al die webdesigns op punt staan, belanden ze bij onze webdeveloper.

Laat je website design over aan Bluebirds

In de webdesignwereld krioelt het van de hobbyisten en professionele webdesignbedrijven. Waarom het voor jou interessant is om voor Bluebirds te kiezen:

We zijn een marketing agency dat zich focust op het businessaspect.
Elke oplossing is gebaseerd op jouw bedrijfsdoelen.
Ons ultieme doel is om voor jou het hoogste rendement te behalen.
Websitedesign Bluebirds