Let's talk

Beschik je reeds over socialemediakanalen voor je bedrijf, maar vind je dat je er nog niet alles uithaalt? Of wil je je op het socialemediaterrein begeven met je onderneming, maar heb je er de tijd niet voor? Laat je social media management over aan Bluebirds. Onze socialmedia-experten zorgen dat jij succes boekt, zonder dat je er zelf het omkijken naar hebt.

Socialmediammanagement Bluebirds

Wat is social media management?

Social media management is eigenlijk het volledige beheer van je sociale media, van de voorbereiding en je strategie tot de analyse en de bijsturing achteraf. Een socialmediamanager is een externe expert die dit volledige proces van jou overneemt. Hij bedenkt jouw socialmediastrategie op basis van je doelstellingen en doelgroep, creëert socialmediacontent, publiceert posts, interageert met je volgers en analyseert de resultaten.

Take the high road voor social media management

Contacteer ons

Radius Top Left
Radius Top Right
Radius Bottom Left
Radius Bottom Right

Waarom social media management uitbesteden?

Wat social media management jou oplevert:

  • Als onderneming moet je wel op de socialemediatrein springen. Het is een extra kans om je expertise te delen en autoriteit te creëren.
  • Via al je socialmediakanalen worden bezoekers naar je website geleid. Dat betekent dus meer websiteverkeer én meer kans op conversies.
  • Jij hoeft geen tijd en energie te steken in het bedenken van aanlokkelijke content, het bepalen van de juiste publicatiekanalen of –momenten of het reageren op berichtjes van je volgers.
  • Belangrijk bij sociale media is dat je ze onderhoudt. Onze socialmediamanager zorgt ervoor dat je socialmediakanalen geupdatet worden op de juiste momenten.
  • Dankzij goed social media management groei je sneller op sociale media, genereer je meer volgers en verhoog je het engagement bij je doelpubliek.
  • Je bouwt aan de relatie met je bestaande klanten én trekt nieuwe klanten aan.
  • Je ondervindt de best practices van social media management en kan rekenen op vakkundig advies van onze socialmediamanagers.
  • Je online aanwezigheid levert je meer merkbekendheid op, waardoor je in de top of mind belandt van je doelgroep.

Hoe we je social media management aanpakken

Tijdens een kennismakingsgesprek leren we jouw bedrijf, doelstellingen en doelgroep beter kennen. We bekijken of we je huidige socialmediastrategie kunnen opknappen of indien we beter een nieuwe strategie uit de grond stampen voor je social media management.

Wanneer je doelstellingen en doelgroep afgebakend zijn, stemmen we daar je socialmediastrategie op af. We bepalen de boodschap(pen) die je wilt overbrengen, welke socialmediakanalen daarvoor geschikt zijn en op welke momenten je doelgroep bereikbaar is. Al die zaken maken we behapbaar door ze in een contentkalender te gieten.

Wanneer je contentkalender op punt staat, brengen we de boodschappen die we willen overbrengen tot leven. Kunnen we je doelgroep beter te pakken krijgen (en laten converteren) door middel van een Instagram-foto of eerder een Facebook-video? We geven je socialmediaposts vorm en plannen ze in voor geautomatiseerde publicatie.

Van zodra je eerste socialmediaposts de wereld in gestuurd worden, beginnen we met de monitoring. Hoe scoren je berichten? Zijn er bepaalde tijdstippen waar je meer bereik genereert? Krijg je meer likes of reacties op foto’s of video’s? Aan de hand van monitoring krijgen we een beter inzicht in je doelgroep en waar we kunnen bijsturen om meer conversies teweeg te brengen bij toekomstige content.

Postmonitoring zal ons ook verduidelijken of social media advertising aangewezen is. Soms is het moeilijk om je doelgroep te bereiken via organische posts (berichten waarvoor je niet betaalt om ze te publiceren). Met behulp van social media ads kan je gericht, effectief en frequent in het gezichtsveld van je doelgroep verschijnen. Ook deze advertenties maken deel uit van je social media management en kan je geheel door ons laten opzetten.

Social media management door Bluebirds

Not all social media managers are created equal, vinden wij toch. Dit is hoe wij ons onderscheiden:

Wij stemmen onze marketingacties af op jouw bedrijfsdoelen.
We gaan analytisch, research-based en data-driven te werk.
We ondernemen de juiste stappen voor een maximaal rendement.
Contentmarketing Bluebirds

Begeef je op digitaal terrein met Bluebirds